Kyläosastot

Ruokolahden Rajun alkujuuret ovat sen kyläosastoissa. Ruokolahden laajassa pitäjässä oli 1900-luvun alussa aktiivista urheilutoimintaa useassa kylässä ja seurassa, kunnes vuonna 1933 toiminta koottiin yhdeksi seuraksi, Ruokolahden Rajuksi. Aluksi urheilutoimintaa järjestivät etupäässä "emoseuran" siipien suojiin perustetut kyläosastot.

Myöhemmin lajijaostot ovat nousseet vastaamaan kunkin lajin toiminnasta, mutta kyläosastot toimivat edelleen. Ne järjestävät urheilullista ja monipuolista toimintaa omalla kylällään; koko perheen urheilutapahtumia, peli-iltoja, retkiä, pikkujouluja, talkoita. Usein yhteistyötä tehdään myös muiden kylällä toimivien järjestöjen, kuten kylätoimikuntien ja Marttojen kanssa. Kyläosastojen talkooporukat ovat yksi Suikkalan tanssien järjestelyiden kantava voima. Järjestyksenvalvontavuoroja on 1-3 kesässä. Useat osastot myös huolehtivat oman kylänsä hiihtolatujen sekä jää- ja urheilukenttien hoidosta.

Jokainen jäsen kuuluu asuinpaikkansa perusteella johonkin kyläosastoon. Kunnan ulkopuolella asuvat ovat pääsääntöisesti Rasilan osaston jäseniä. Kyläosastojen yhteyshenkilöt ja tietoja toiminnasta löytyy osastoittain vasemmalla olevasta valikosta. Kartasta näet missä osastot sijaitsevat. Tervetuloa mukaan kylätoimintaan!